Uçup giden bir hard disk ve sonuçları
Sledi avtorju: Handan Ceyhan
Handan Ceyhan
Handan Ceyhan  Identity Verified
Turčija
Local time: 09:54
Član (2008)
angleščina - turščina
+ ...
Nov 23, 2012

Arkadaşlar herkese merhaba!

2 gün önce işletim sistemim çöktü ve Sistem dosyalarının büyük bir kısmı bozulduğundan ne yazık ki hiçbir veriyi kurtaramadık. Format atmaktan başka yapılacak bir şey kalmadı.

Bütün CAT Tool'larım da haliyle uçtu.

Bu CAT Tool'ları ne şekilde toplayıp, geri yükleyebilirim? Çalıştığım firmalardan böyle bir yardım alabilir miyim? Daha önce böyle bir şey yaşamadığımdan ne yapacağımı da
... See more
Arkadaşlar herkese merhaba!

2 gün önce işletim sistemim çöktü ve Sistem dosyalarının büyük bir kısmı bozulduğundan ne yazık ki hiçbir veriyi kurtaramadık. Format atmaktan başka yapılacak bir şey kalmadı.

Bütün CAT Tool'larım da haliyle uçtu.

Bu CAT Tool'ları ne şekilde toplayıp, geri yükleyebilirim? Çalıştığım firmalardan böyle bir yardım alabilir miyim? Daha önce böyle bir şey yaşamadığımdan ne yapacağımı da bilemiyorum.

Önerilerinizi bekliyorum.

Handan
Collapse

Ali Bayraktar
Ali Bayraktar  Identity Verified
Turčija
angleščina - turščina
+ ...
- Nov 24, 2012

CAT Tool'dan kastınız programlar ise, onları yeniden yükleyebilirsiniz.
Ama kastınız eğer Çeviri Hafızaları (TM) ise onu format attıktan sonra geri getiremezsiniz.

Bu tür olayların başınıza gelmemesi için bir Drive yani Online sürücü kullanmanızı öneririm.
TTNET abonesi iseniz, aboneliğiniz süresince bedava 20 GB alan sunuyor (NETDisk diye geçiyor). 100 GB ve sınırsız alanları da o kadar pahalı değil.
Ancak ben TTNET'te kişisle gü
... See more
CAT Tool'dan kastınız programlar ise, onları yeniden yükleyebilirsiniz.
Ama kastınız eğer Çeviri Hafızaları (TM) ise onu format attıktan sonra geri getiremezsiniz.

Bu tür olayların başınıza gelmemesi için bir Drive yani Online sürücü kullanmanızı öneririm.
TTNET abonesi iseniz, aboneliğiniz süresince bedava 20 GB alan sunuyor (NETDisk diye geçiyor). 100 GB ve sınırsız alanları da o kadar pahalı değil.
Ancak ben TTNET'te kişisle güvenliğe pek güvenmediğimden kullanmıyorum NetDisk.
Google Drive, Sky Drive gibi Microsoft veya Google ürünü kullanmakta fayda var.

Online sürücü ile bilgisayarınız çökse, yanıp yok olsa dahi, bilgisayar içindeki herşeyiniz internette bir sürücüde bulunduğundan bir kayıp yaşamazsınız. Ancak kullanım açıklamalarını iyice okumanız gerekiyor çünkü bu tür programlar bilgisayardaki klasör değişikliklerini anında internete yansıttıkları için, ana klasörün yerini değiştirdiğiniz veya içeriğini başka yere aldığınız ya da sildiğiniz anda o klasörü boş görüp internetteki kopyaları da siliyorlar. Bu kısım en önemli kısım.

Ben böyle bir sistem kullanmanızı öneririm.
Collapse

ATIL KAYHAN
ATIL KAYHAN  Identity Verified
Turčija
Član (2007)
turščina - angleščina
+ ...
Back-up Nov 24, 2012

Öncelikle büyük geçmis olsun. Basiniza olabilecek en büyük bilgisayar kazalarindan biri gelmis. Umarim tekrar böyle bir olay yasamazsiniz. Ama olur da yasarsaniz kendinizi artik güvenceye almaniz gerekir. Bunun da benim bildigim iki yolu var:

1) Ayri bir hard drive kullanmak ve ona back-up almak,
2) Online back-up almak.

Yukaridakilerden en az birini kullanmanizi öneririm. Ben ikisini birden kullanmaya çalisiyorum. Birincisi için bir miktar büt
... See more
Öncelikle büyük geçmis olsun. Basiniza olabilecek en büyük bilgisayar kazalarindan biri gelmis. Umarim tekrar böyle bir olay yasamazsiniz. Ama olur da yasarsaniz kendinizi artik güvenceye almaniz gerekir. Bunun da benim bildigim iki yolu var:

1) Ayri bir hard drive kullanmak ve ona back-up almak,
2) Online back-up almak.

Yukaridakilerden en az birini kullanmanizi öneririm. Ben ikisini birden kullanmaya çalisiyorum. Birincisi için bir miktar bütçe ayirip kendinize ayri bir hard disk almaniz gerekiyor. Çok bilinen markalardan birini alirsaniz daha güvenli olur. Ben WD kullaniyorum. Yukaridakilerden ikincisi için size Mozy öneririm (mozy.com). Mozy bizler gibi bireysel kullanicilar için tamamen ücretsiz. Eger kayit esnasinda referral code olarak C5KREM kodunu girerseniz hem siz hem ben çok küçük ekstra depolama alani aliyoruz. Düzenli olarak haftanin herhangi bir günü ve saatinde back-up almasini isteyebiliyorsunuz. Sonuç olarak yukaridakilerden en az birini kullanin.
Collapse

Selcuk Akyuz
Selcuk Akyuz  Identity Verified
Turčija
angleščina - turščina
+ ...
hangi programlar ve lisanslı mı? Nov 24, 2012

Lisanslı program kullanıyorsanız bunları programın kendi sitesinden indirip tekrar yükleyebilirsiniz. Aktivasyon konusunda biraz sıkıntı yaşamanız mümkün özellikle Trados için. Hangi CAT programlarını kullandığınızı bilmediğimiz için çözüm önermek biraz zor.

Deja Vu kullanıyorsanız ve dongle'ınız varsa hiç sorun yok zaten. Tek yapmanız gereken Atril'in sitesinden kurulum dosyasını indirip, dongle'ı taktıktan sonra programı kurmak.

... See more
Lisanslı program kullanıyorsanız bunları programın kendi sitesinden indirip tekrar yükleyebilirsiniz. Aktivasyon konusunda biraz sıkıntı yaşamanız mümkün özellikle Trados için. Hangi CAT programlarını kullandığınızı bilmediğimiz için çözüm önermek biraz zor.

Deja Vu kullanıyorsanız ve dongle'ınız varsa hiç sorun yok zaten. Tek yapmanız gereken Atril'in sitesinden kurulum dosyasını indirip, dongle'ı taktıktan sonra programı kurmak.

CafeTran kullanıyorsanız tüm lisanslı kullanıcılar zaten kayıtlı, onun da aktivasyonu kolay.

Ama lisanssız program kullanıyorsanız onun çözümü burada değil.
Collapse

Haluk Erkan
Haluk Erkan  Identity Verified
Turčija
nemščina - turščina
+ ...
Yeni hard disk Nov 26, 2012

Konuyla ilgili yeni başlık açtım...

[Bearbeitet am 2012-11-26 08:10 GMT]

ATIL KAYHAN
ATIL KAYHAN  Identity Verified
Turčija
Član (2007)
turščina - angleščina
+ ...
Computer Backup System Buying Guide Nov 26, 2012

Umarim asagidaki link sizde problemsiz görüntüleniyordur. Tam 4 sayfaya sahiptir. Bu konuda genel bir bilgi veriyor.

http://www.consumerreports.org/cro/computer-backup-systems/buying-guide.htm

Metin_Ozer (X)
Metin_Ozer (X)  Identity Verified
Ukraina
angleščina - turščina
+ ...
Dosya kurtarma Nov 26, 2012

Merhaba,

Sisteme atılan formatın 'Low Level Format' dediğimiz, en yakın ifade ile hard diski fabrika ayarlarına getiren ve bir hayli zaman (bir gün sürebiliyor yerine göre) alan format değil de normal format olması halinde kaybedilen dosyaları geri getirmek mümkün. Tabi ki bunu gerçekleştirmek hard diskteki 'bad sectorlere' ve dosyanın sistemin çöküşünden etkilenip etkilenmemesine bağlı. Benim de başıma buna benzer bir olay gelmişti, oluşan kayıp büyük
... See more
Merhaba,

Sisteme atılan formatın 'Low Level Format' dediğimiz, en yakın ifade ile hard diski fabrika ayarlarına getiren ve bir hayli zaman (bir gün sürebiliyor yerine göre) alan format değil de normal format olması halinde kaybedilen dosyaları geri getirmek mümkün. Tabi ki bunu gerçekleştirmek hard diskteki 'bad sectorlere' ve dosyanın sistemin çöküşünden etkilenip etkilenmemesine bağlı. Benim de başıma buna benzer bir olay gelmişti, oluşan kayıp büyük ise File Scavenger adlı program ile dosyaları geri getirmeyi deneyebilirsiniz (piyasada bunun dışında bu işlevi gerçekleştiren programlar da mevcut).

Saygılar
Collapse

Handan Ceyhan
Handan Ceyhan  Identity Verified
Turčija
Član (2008)
angleščina - turščina
+ ...
S TEMO ZAČEL
File Scavenger Nov 26, 2012

Merhaba Metin Bey,

Bilgisayarıma format atıldı, ancak ne tür bir format atıldığını bilmiyorum. Normal format atıldığını varsayarsak, formatlanan bilgisayarda eski dosyalarımı hala kurtarma şansım var mıdır?

Teşekkürler

Handan

Metin_Ozer (X)
Metin_Ozer (X)  Identity Verified
Ukraina
angleščina - turščina
+ ...
Dosya kurtarma - format şekli Nov 26, 2012

Merhaba Handan Hanım,

Formatın dosya izlerini bazen tamamen kurtarılabilir şekilde hard diskte bırakma durumu var. Sadece Low Level Format dedigimiz, uzun süre alacak format dosyayı diskten tamamen 'kazır' diyebiliriz kaba tabirle. Tabi dosya başka bir çok şekilde hasar görmüş de olabilir ancak ben bu bahsettiğim programla başarılı bir şekilde kurtarmıştım benim sistemim/hard diskim çöktüğünde.

Bilgisayarınıza atılan format eğer 12-24 sa
... See more
Merhaba Handan Hanım,

Formatın dosya izlerini bazen tamamen kurtarılabilir şekilde hard diskte bırakma durumu var. Sadece Low Level Format dedigimiz, uzun süre alacak format dosyayı diskten tamamen 'kazır' diyebiliriz kaba tabirle. Tabi dosya başka bir çok şekilde hasar görmüş de olabilir ancak ben bu bahsettiğim programla başarılı bir şekilde kurtarmıştım benim sistemim/hard diskim çöktüğünde.

Bilgisayarınıza atılan format eğer 12-24 saat (bazen daha uzun bir süre) sürmedi ise, normal format atılmış olma ihtimali yüksek, programı denerseniz dosyaların kurtarmak için ne derece iyi durumda olduğunu görürsünüz, umarın sorununuz hallolur. Benim başıma da büyük bir projede çeviriyi teslim etmeden hemen önce geldi böyle bir durum, insan kendini cidden kötü hissediyor.

Saygılar
Collapse

To report site rules violations or get help, contact a site moderator:

You can also contact site staff by submitting a support request »

Uçup giden bir hard disk ve sonuçları

Translation news in Turčija

CafeTran Espresso
You've never met a CAT tool this clever!

Translate faster & easier, using a sophisticated CAT tool built by a translator / developer. Accept jobs from clients who use Trados, MemoQ, Wordfast & major CAT tools. Download and start using CafeTran Espresso -- for free

Buy now! »
TM-Town
Manage your TMs and Terms ... and boost your translation business

Are you ready for something fresh in the industry? TM-Town is a unique new site for you -- the freelance translator -- to store, manage and share translation memories (TMs) and glossaries...and potentially meet new clients on the basis of your prior work.

More info »